Astroclubul Bucuresti a fost onorat sa fie invitat de catre Institutul Astronomic al Academiei Romane la vizita istorica a Frateului Iezuit Dr. Guy Consolmagno la Bucuresti

A opta sedinta de curs de astronomie despre Luna cu Dr. Maximilan Teodorescu
14 noiembrie 2019
Cum se fotografiaza astrele? by Zoli Deak
21 noiembrie 2019

Astroclubul Bucuresti a fost onorat sa fie invitat de catre Institutul Astronomic al Academiei Romane la vizita istorica a Frateului Iezuit Dr. Guy Consolmagno la Bucuresti

Azi, 18 Noiembrie 2019 Astroclubul Bucuresti a avut deosebita onoare sa fie invitat la vizita istorica a Directorului Observatorului Astronomic al Vaticanului la Institutul Astronomic al Academiei Romane.

Este vorba despre Fratele Iezuit Dr. Guy Consolmagno, planetolog si om de stiinta de origine americana specializat printre altele si in studiul asteorizilor.

Am avut astfel ocazia sa cunoastem un om deosebit de comunicativ si placut.

La Biblioteca Institutului Astronomic gazduita de catre Casa Bosianu, Dl. Director Dr. Dan Alin Nedelcu a gasit un articol stiintific publicat de catre Fratele Iezuit in anul 1975 intr-o colectie de articole despre Jupiter, pe care Dl. Dr. Guy Consolmagno a depus un autograf.

Gazdele noastre de la Institutul Astronomic al Academiei Romane l-au condus prin parcul stiintific si i-au aratat cele mai reprezentative instrumente si infrastructura actuala si istorica a Institutului.

Intrevederea a avut loc in prezenta Directorului Institutului Astronomic, Dr. Dan Alin Nedelcu, Dr. Cristiana Dumitrache, Dr. Diana Ionescu Besliu, Sorin Marin care a facut oficiile de gazda si presedintele Astroclubului Bucuresti, Marian Naiman.

Iata si citeva fotografii de la acest eveniment istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *