„Astronomie pentru nevăzători” al Astroclubului București, prezentat în cadrul conferinței Uniunii Astronomice Internaționale

Participarea Astroclubului București la AstroFest 2022
14 mai 2022
Cromosfera Soarelui de Cristian-Mircea Stancu
20 mai 2022

„Astronomie pentru nevăzători” al Astroclubului București, prezentat în cadrul conferinței Uniunii Astronomice Internaționale

În data de 29 Aprilie 2022, colega noastră, Andra Stoica, reprezentant al Astroclubului București la IAU, a participat la conferința online Best Practice în Astronomy Outreach. În cadrul grupului de lucru IAU Astronomy for Equity and Inclusion WG, Andra a prezentat proiectul pilot de Astronomie pe care Astroclubul București îl desfășoară în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere „Astronomie pentru Nevăzători”
Au fost aduse în discuție echipa, evenimentele la care am fost prezenți și mai ales materialele pe care le folosim pentru a face mai bine înțelese noțiunile de astronomie prezentate, în special cupola tactilă pentru nevăzatori contruită (concepție plus realizare) de Muzeul de Științe Astronomice  Baia Mare pe care Astroclubul București a primit-o  în comodat și a recondiționat-o anul trecut. O altă parte importantă a prezentării s-a axat pe impactul avut asupra beneficiarilor, dar și pe lucrurile învățate în urma interacțiunilor cu persoanele cu deficiențe de vedere.
La final, vă putem spune cu mândrie că proiectul nostru a avut cele mai multe feedback-uri, întrebări și aprecieri. Mulțumim Andra pentru participare şi așteptăm următoarele evenimente!
Prezentarea proiectului se poate urmări accesând următorul link, proiectul noastră începând de la minutul 59:

Text de Diana Chiriță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *