Astronomie pentru nevăzători de Andra Stoica

În noaptea de 11 spre 12 Septembrie 2021 Astroclubul București a organizat o nouă sesiune de observații vizuale sub coordonarea colegului nostru Zoltan (Zoli) Deak.
11 octombrie 2021
Lecție de astronomie la casa de copii „Casa Bună” susținută de Alex Boru
13 octombrie 2021

Astronomie pentru nevăzători de Andra Stoica

Astroclubul București se implică cu multă dăruire în proiectul “Cerul în mâinile tale”.
Acest proiect a fost inițiat de Planetariul Baia Mare și a constat în realizarea unor cupole special gândite pentru persoanele nevăzătoare care au fost trimise gratuit către unele observatoare din România.
Mulțumită Observatorului “Amiral Vasile Urseanu” din București, unul dintre aceste planetarii a ajuns la Astroclubul București.
Cinci membrii voluntari ai asociației noastre: Diana Chiriță, Eliza Anton, Adrian Neaga, Zoli Deak și Andra Stoica, au recondiționat integral, timp de o săptămână, cupola planetariului, suportul de lemn precum și scaunul special.
Mircea Raduțiu ne-a ajutat cu transportul cupolei drept pentru care îi mulțumim.
Mulțumim pe această cale Institutului Astronomic al Academiei Române care ne-a găzduit și sprijinit necondiționat de-a lungul întregului proces, și, în continuare găzduiește Planetariul.
Cupola pentru nevăzători a fost inaugurată în cadrul festivalului de astronomie “Astrofest”, organizat de revista “Știință și Tehnică” în zilele de 23-24 Iulie, și a a primit feedback pozitiv din partea utilizatorilor săi.
Acest planetariu este pus la dispoziția persoanelor nevăzătoare pe baza de programare anterioară. Solicitările se pot transmite pe una din adresele de mail: [email protected] sau [email protected], urmând a se organiza vizita în limita posibilităților, date fiind restricțiile legale aferente pandemiei de Covid-19.”
Text de Andra Stoica si Foto de Adrian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *