Despre

Astroclubul Bucureşti preia tradiţiile primei Societăţi Astronomice Române “Camille Flammarion” (1908-1912) şi continuă activitatea iniţiată din anul 1950 în cadrul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, a Astroclubului Central Bucureşti (din anul 1968) şi a Astroclubului Bucureşti (din anul 1984).

Lista transformarilor prin care au trecut Astroclubul si Observatorul de-a lungul anilor este lungă. Lungă este si lista activitatilor de popularizare ale astronomiei in care Astroclubul a fost implicat de-a
lungul timpului.

Astroclubul București este acum o organizatie neguvernamentala, non-profit si cu personalitate juridică obtinută la data de 5 aprilie 1990 in conditiile noii legislatii dupa revoluția româna din 1989.

Conform Statutului Astroclubului, organizația are trei obiective:

  • observarea fenomenelor astronomice de catre membrii Astroclubului, individual si ca organizație.
  • popularizarea astronomiei de amatori in București si România.
  • organizarea  unor manifestari cu caracter astronomic ca de exemplu: tabere de astronomie, conferințe si cursuri pentru amatori, prezentări ale astronomilor profesionisti, activitati de cercetare științifică si altele.

Adresa postala a Astroclubului este: Astroclubul Bucuresti ,
Bd. Lascar Catargiu nr. 21, 71111, Bucuresti, Romania.

Adresa de e-mail a Astroclubului Bucuresti este:  astroclubul[at]gmail.com

Activitatea curenta se desfasoara in cadrul si sub patronajul Institutului Astronomic al Academiei Române din str. Cutitul de Argint nr. 5, Sector 4, Bucuresti

 

Prezentări despre AB

Afiliere la Astronomers Without Borders

Certificat pt Astronomers Without Borders 24 Ian 2018