Iata cam ce se poate face cu telescopul nostru de 400 mm by Ivo Dinev
12 septembrie 2019
Atelier de Astronomie, editia 2019
26 septembrie 2019

Sci+Fi Fest 2019

Iata ca simbata trecuta pe 14 sept 2019 a avut loc o noua editie a festivalului de stiinta Sci+Fi Fest organizat de prestigioasa revista Stiinta si Tehnica unde am avut onoarea sa fim invitati ca parteneri.

Locul festivalului: Park Lake Mall, Bucuresti

Desi a presupus un efort mai deosebit mai ales prin orele ciudate pe care trebuia sa le respectam pentru aducerea materalelor totusi organizarea a fost buna.

Vremea a fost senina in timpul zilei cind s-au facut observatii la Soare prin luneta noastra de 50 Lunt in H alfa, prin Monstru (cu filtru solar) si prin luneta dl Cristian Mircea Stancu.

S-au putut observa spectaculoase produberante solare in lungimea de unda H alfa.

Pe seara, cind ne pregateam sa aratam publicului Luna si planetele , cerul s-a innourat (fara sa ne ploua) si nu am mai avut aceasta posibilitate, asa ca ne-am focusat pe observatiile la microscop a meteoritilor si la explicatiile catre public privind astronomia si cursul care sta sa inceapa pe 25 sept 2019.

In scurta interventie pe care Marian Naiman a avut-o pe scena, catre public, a adresat un apel  pentru implicarea acestuia in denumirea unei exoplanete si stelei ei. Au fost date relatii privind locul unde se pot face propuneri si anume pe site-ul oficial al Institutului Astronomic al Academiei Romane.

Multi colegi au aparut imbracati in noile noastre tricouri.

In acest mod am iesit in evidenta, in mijlocul multimii de vizitatori.

Iata citeva poze din timpul acestei frumoase manifestari.

Autori foto: Cristian Mircea Stancu si Sorin Marin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *