Ziua Astronomiei la Palatul Cotroceni

Steaua variabilă V0398 UMa de Cristian Suciu
19 mai 2021
Astroclubul Junior Soarele, Luna si planetele de Adina Soare si Diana Chiriță
1 iunie 2021

Ziua Astronomiei la Palatul Cotroceni

Prin amabilitatea colegilor de la revista Știință și Tehnică, Astroclubul București a avut onoarea de a fi invitat ca partener la evenimentul din data de 17 mai 2021 de la Palatul Cotroceni, dedicat Zilei Astronomiei, în contextul festivalului Astrofest 2021.
Evenimentul a coincis și cu aniversarea a 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic (14-22 mai 1981), Dl. Acad. General, Ambasador Dumitru Dorin Prunariu.
La eveniment au participat ca gazde Excelența Sa Președintele României Klaus Iohannis și staff-ul Administrației Prezidențiale, ca organizator revista Știință și Tehnică cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, iar parteneri au fost Astroclubul București și Asociatia Science & Technology.
Invitați: Dl. Acad. General, Ambasador Dumitru Dorin Prunariu, Dl. Alexandru Mironov, elevii olimpici la Astronomie și tânarul Gabriel Critian  Neagu de la Astroclubul “Calin Popovici” din Galați, care a descoperit variabilitatea mai multor stele.
După alocuțiunile Președintelui României, Domnului Dumitru Dorin Prunariu, Domnului Alexandru Mironov și a tânarului Gabriel Cristian Neagu, am avut onoarea să ne prezentam domnului Președinte al României și Primarului Sectorului 6 ca reprezentanti ai Astroclubului București, apoi am arătat și descris în câteva cuvinte echipamentele noastre: telescoapele Newtoniene 400/1800 si 200/1200 pe monturi Dobson.
În partea a doua a evenimentului a avut loc o sesiune de mini-prezentări pentru invitați, ce a inclus și prezentarile sustinute de membri Astroclubului: “Găuri Negre sau Stele Întunecate” și “Steaua Moldoveanu și Exoplaneta Negoiu”.
Prezentatori au fost Dl Vicepreședinte al Astroclubului București Cristian Stancu și Dl. Prof. Daniel Berteșteanu
Considerăm ca participarea noastră la acest eveniment a fost un succes.
Reprezentanții Astroclubului București : Marian Naiman, Daniel Bertesteanu, Cristian Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *