50 de ani de la cea mai mare realizare a umanitatii: aselenizarea

Tranzitul unei EXOPLANETE vazut de Astrocolegul Daniel Bertesteanu
15 iulie 2019
Tabara de astronomie organizata de catre Astroclubul Bucuresti
1 august 2019

50 de ani de la cea mai mare realizare a umanitatii: aselenizarea

Cu ocazia implinirii a fix 50 de ani de la prima aselenizare Astroclubul Bucuresti a fost invitat sa participe la o actiune de popularizare a evenimentului.

Cu aceasta ocazie citiva membri au raspuns chemarii (Dna Erika Suhai, Vladimir Stefanescu, Daniel Bertesteanu, Mihai Cretu, Adi Voinic, Stefan Mirica, Marian Naiman) si au participat la evenimentul organizat de Roaba de Cultura ( Green revolution) din parcul Regele Mihai I al Romaniei.

Cu acesta ocazie au avut loc citeva ateliere de construit rachete pentru copii, de spectroscopie, cunoasterea constelatiilor, observatii prin microscop la fragmente de roci spatiale (meteoriti), observatii astronomice prin telescoape precum si o prezentare despre istoria aselenizarilor.

Astroclubul a mai venit cu macheta Modului Lunar, cu o editie speciala a ziarului New York Times din data de 21 Iulie 1969, adica a doua zi dupa aselenizare in care a fost descris cu lux de amanunte procesul in care primul reprezentant al speciei noastre a pasit pe un al corp ceresc dupa cca 4 miliarde ani…de cind a aparut viata pe pamint…

Vremea a fost deosebit de placuta iar cerul bun chiar foarte bun pentru Bucuresti.

Iata citeva imagini de la fata locului.

Foto: Mihai Cretu si Adi Voinic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *