Contribuții ale colegilor noștri în observarea stelelor variabile

O altă imagine a cromosferei Soarelui de Cristian-Mircea Stancu
22 aprilie 2022
Observarea tranzitului planetei extrasolare HAT-P-3b de Anastasia Perrotta
23 aprilie 2022

Contribuții ale colegilor noștri în observarea stelelor variabile

Data 23 aprilie 2022

Pe lângă observațiile vizuale prin telescop și astrofotografie, membrii Astroclubului București au o preocupare constantă pentru activități educaționale și de mentorat.

În cadrul acestor programe membrii cu experiență susțin sesiuni de instruire și oferă sprijin colegilor mai noi atât în utilizarea și mentenanța propriilor instrumente cât și pe partea de achiziție și procesare a datelor obținute.

Astfel cinci dintre colegii noștri au participat la un curs de fotometrie în urma căruia au început să realizeze observații proprii și reducerea datelor la stele variabile, asteroizi și exoplanete. În urma acestui program Anastasia Perrotta (17 ani), Cosmin Olinici, Cristian Suciu, Ivo Dinev și Bogdan Stanciu au devenit membri activi ai Asociației Americane pentru Stele Variabile (AAVSO) și au trimis în ultimul an peste 15000 observații proprii către această bază internațională de date.

Contribuțiile colegilor noștri în monitorizarea stelelor variabile au primit recent recunoașterea oficială din partea Asociației Americane de Stele Variabile sub forma unor diplome care atestă experiența acumulată de colegii noștri în observarea acestor fascinante obiecte.

Succes pe mai departe!

Coordonator proiect Prof. Dan Berteșteanu, Vicepreședintele Astroclubului București

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *